“…MEN VI ER GÅET VIDERE MED EN KANDIDAT MED MERE ERFARING… “

Dette er et citat, der er planket fra et opslag fra et ungt menneske før ferien. Forhåbentlig tilgiver hun tyveriet… for det er en sætning, der bør få alle til lige at stoppe op og reflektere et øjeblik.

Aldersdiskrimination

For nylig var det aldersdiskriminationen af 50+ segmentet, der fik politikere og andet godtfolk til at øffe (osse os i opslaget Undskyld min alder). Men selvom vi vel dårligt kan kategorisere det som aldersdiskrimination, er der altså også grund til at øffe her. Mange unge, dygtige, kreative, menneskers forsøg på at komme i spil til drømmejobbet (eller bare jobbet) falder i ”vi er gået videre med en kandidat med mere erfaring” spanden. Så må man godt øffe. For hvordan f…. skal de få den erfaring, der efterspørges, når de ikke får chancen?

Ansættelse af en ung og nyuddannet kommer med nytænkning 

Der er heldigvis virksomheder, der har modet til at gå efter det unge og nye og tage den begrænsede erhvervserfaring  med… Og det er altså ikke tit, man hører, de fortryder. For hvad er det, man kan risikere at få? Nytænkning, udfordring af normen og ”vi plejer”. Helt nye måder at tænke branding på, generation Z (snart Alpha?) skills, wokeness på den fede måde… Der er så meget, manglende erhvervserfaring åbner op for ;-) 

Tryg ikke på auto-knappen 

Selvfølgelig er der dem, der ikke har råd eller tyngde til det at gå med en ung og nyuddannet fremfor erfaringen. Men alle de, der har: kom nu… lad vær’ med at trykke på en af auto-knapperne, når I vurderer ansøgningerne. Det er så vigtigt at vægte den kæmpe erfaring, 50+ segmentet kommer med. Men lige så vigtigt er det da, at de nye, unge, kreative kræfter sættes i spil… For de unge, men dælme også for virksomhederne.