Project Description

Om os

Henriette og Claus går mange år tilbage – faktisk mere end 40 år. Efter at have delt skolebænk på Balleskolen i Silkeborg tog vore livsbaner meget forskellige veje, indtil de igen krydsede hinanden i det, der blev Aalbæk Ruggaard. Mange års erfaringer med henholdsvis ansættelsesretlig rådgivning, rekruttering og team træning, krydret med mange års arbejde i ledelse, har vi samlet i Aalbæk Ruggaard – Din People & Culture Partner.

Vi kommer med forskellige faglige kompetencer og meget forskelligartede professionelle karriereforløb. Men vi deler ambitionen om at blive din virksomheds foretrukne strategiske People & Culture Partner og virksomhedens livline, når der er brug for bistand til HR juridiske forhold, til rekruttering af virksomhedens næste nøglespiller på holdet, og når hold eller ledere skal spilles endnu bedre. Og så deler vi en oprigtig nysgerrighed for at få et både bredt og dybt indblik i virksomheden, fordi vi mener, at vi yder den bedste hjælp, når vi gør det med afsæt i lige præcis DIN virksomhed.

Henriette Aalbæk

Hvem er jeg, når jeg selv skal beskrive det?

Jeg er født i Svendborg og har boet mange steder i min barndom for til sidst at lande i Silkeborg. Her gik jeg i skole, her tog jeg min studentereksamen, og her boede jeg, mens jeg læste jura på Århus Universitet. Min opvækst i et almennyttigt boligbyggeri, hvor der altid var liv i gården, hvor der boede mennesker af alle mulige slags, og hvor de fleste af mine venner også boede, har helt sikkert været med til at forme mig som menneske.

Jeg er overbevist om, at alle har et potentiale, men har også set, at ikke alle har lige muligheder for at folde deres potentiale ud. Jeg glæder mig derfor hver dag over at være et af de privilegerede mennesker, der tilfældigvis fik mulighed for at udnytte mit. Måske også derfor er jeg et værdidrevet menneske, optaget af diversitet. Jeg tror på, at forskelligheder mennesker imellem kan flytte bjerge, hvis de sættes i spil på den rigtige måde.

Jeg er gift med skønne Peder. Vi har i alt fire sammenbragte voksne børn og to børnebørn, så ungerne er for længst fløjet fra reden. Heldigvis gider de velsigne os med deres besøg en gang imellem, men med børn, der er godt i vej, glæder vi os også over friheden til at nyde tid i vores sommerhus på Mols, og i Prag som vi kom til at holde frygtelig meget af, da vi boede der. Jeg bliver glad i låget af ture i kajakken og af kvalitetstid med venner – hvoraf mange går helt tilbage til min folkeskoletid.

Efter juridisk kandidateksamen i 1989 arbejdede jeg i 16 år i advokatbranchen, senest i advokatfirmaet Kromann Reumerts afdeling for arbejds- og ansættelsesret. I 2005 blev jeg ansat som advokat i LEGO Koncernens juridiske afdeling, hvor jeg i en lang årrække ledede et team af advokater og assistenter, der supporterede LEGO Koncernen og ejerfamilien på en række områder. Jeg havde bl.a. ansvaret for den funktion, der bistod LEGO Koncernen i det meste af verden med juridisk håndtering af ansættelsesretlige forhold af alle slags.

Jeg har tilbragt to år i Kina i forbindelse med etableringen af en fabrik, og to år i Tjekkiet, hvor jeg ledede koncernens europæiske pakke- og dekoreringsfabrik. Så jeg har gennem mange år nydt at arbejde med mennesker af alle mulige typer, alle mulige kulturer og nationaliteter og i alle lag fra ejer og bestyrelse til timelønnede.

Et varieret arbejdsliv har været med til at forme mit syn på både ledelse og på, hvordan HR juridiske opgaver løses med størst mulig kvalitet. Alt det fik jeg lyst til at sætte i spil på en måde, der optimerer løsningen af opgaven gennem en dybere forståelse af virksomheden.

Hvis du er nysgerrig på, hvad jeg i øvrigt har foretaget mig, kan du finde mit CV her.

Claus Ruggaard

Hvem er jeg, når jeg selv skal beskrive det?

Det første, jeg får lyst til at nævne, er, hvor taknemmelig jeg er for det liv, jeg har (og har haft.) Hvor priviligeret og forkælet en tilværelse jeg lever.

Godt helbred (med småskavanker), dejlig familie og gode venner. Så jeg er sådan en god gammeldags familiefar, gift med Gitte som jeg har to sønner med. Casper er flyttet til Århus, og Lasse bor stadig hjemme. Vi bor skønt i sydbyen i Silkeborg med direkte adgang til “Indelukket”. Fantastisk. Cirka hver 3-4 år tager vi alle 4 i familien på en “stor” udenlandsrejse. Senest var det USA, men også Grønland og Østen.

Jeg er født og opvokset i Silkeborg, og er stolt silkeborgenser. Silkeborg er en dejlig provinsby med fantastisk natur, mange fritidsmuligheder og en by i en spændende udvikling.

Når jeg ikke har “gammel-far-sportsskader”, spiller jeg padel i Virklund, golf i Silkeborg-Ry Golfklub og old boys fodbold i B74. Og jeg elsker landevejscykling eller en tur på min mountainbike i de smukke skove, når vejret er til det. Jeg følger rigtig godt med i hvordan det går med SIF, ligesom engelsk fodbold er en stor passion. Og så er jeg glad formand for kortklubben, hvor fem gode gamle venner mødes fast og spiller whist.

Jeg har søgt en hel del selvindsigt i et forsøg på at have et endnu federe og gladere liv – og ikke mindst for at få sat lys på mine mindre fede sider.

Jeg er et værdidrevet menneske. Mine værdier går på ordentlighed, ydmyghed og tillid til andre.

Når jeg kigger tilbage på min karriere på arbejdsmarkedet, ser jeg en farverig rejse bestående af spændende delrejser. Den er præget af tilfældigheder og impulsive beslutninger, og jeg har aldrig skrevet så meget som én sætning i en karriereplan. Det er først her i mit arbejdslivs efterår, at jeg reelt har fundet MIN rene passion, nemlig personlig udvikling. Altså MENNESKER – på godt og ondt.

Mine ambitioner for resten af mit arbejdsliv handler primært om, at mit arbejde skal være meningsfuldt, lærende, spændende og udfordrende. Det har derfor været naturligt for mig at kaste min passion ind i mit arbejdsliv og bringe den i spil gennem arbejdet i Aalbæk Ruggaard med rekruttering og ledelses- og teamudvikling.

Hvis du vil vide mere om, hvad jeg har foretaget mig, kan du finde det her.

”Jeg har i mine 10 år i LEGO arbejdet tæt sammen med Henriette i flere af de roller, hun havde. Som juridisk rådgiver oplever jeg hende som en holistisk tænkende forretningskvinde – der evner at tænke den juridiske problemstilling ind i den forretningsmæssige sammenhæng. Gennem hendes stærke ledelsesmæssige kompetencer skabte hun vigtige resultater også i linjeledelse både i Kina og Tjekkiet.”
Hanne Berg, CHRO Scandinavian Tobacco Group

Erfaring og indsigt slår altid koncepter og skabeloner i rådgivning – i min bog
Når jeg vælger rådgivning, lægger jeg altid vægt på, at mine rådgivere SKAL være klogere og bedre end mig – hvorfor ellers bruge dem? Claus og Henriette har en enorm mængde erfaring indenfor HR-disciplinerne, og de har set det meste. Det slår faste koncepter og processer any day of the week. I min bog. Hvordan ser du på det?

Jarl Gorridsen, Selvstændig iværksætter og debattør

“Jeg har arbejdet tæt sammen med Henriette i flere projekter. Henriette forstår vigtigheden af partnerskabet og den forretningsmæssige kontekst. Derfor blev Implementeringen af projekterne lettere og løsningen mere holdbar – også i det lange lys.

Inge Müller, Co-Founder og CEO DeliDrop.dk

Kontakt os

SÅ KONTAKTER VI DIG
Kontakt